teisipäev, 16. mai 2017

16.05.2017 Seitsmes koolipäev

Koolipäev algas õpetaja Alani juures, kes valmistus õpilastega eksamiks. Saime siiski temaga mõnest asjast rääkida. Heiki näitas Alanile oma Exceli õppematerjale. Alan on ise kirjutanud mitu arvutiraamatut. Vestluse käigus ta selgitas meile oma aastate jooksul müüdud raamatute koguseid. Eesti mõistes on tegemist bestselleritega.

Järgmiseks saime õpetaja Johni käest ülesande teha powerpoint ühest Eesti firmast. Powerpointi tutvustus toimub neljapäeval.

Osalesime Phtoshopi algõpetuse tunnis. Ülesandeks oli merefotol taevast heledamaks ja merd sinisemaks teha.

Heiki mängis siinsete õppijatega tandemmalet. See on üks erandlik maleliik, mida mängib korraga kaks paari. Kuna vastased olid väga algajad, siis võit 2-0 saavutati lihtsalt.
Kahekorruselistest linnaliinibussidest on siin eelnevalt pilte juba olnud. Bussiliiklus on siin tihe. Kooli ja tagasi me sõidame siiski taksoga, mis rahaliselt on enam-vähem sama kallis, kui kolmekesi kahe bussiga sõites. Taksosõiduga on ka kõik hästi, näiteks õhtul järgmiseks hommikuks tellides on takso alati õigeaegselt kohal olnud. Meile suureks imestuseks ei tea taksojuhid kilomeetri hinda. Taksos on küll infot igasugu lisatasude kohta, aga see kõige tähtsam hind on puudu. Õnneks taksomeeter teab õiget hinda.  

Siin on samuti kasutusel suur hulk takso tellimise äppe, näiteks meie kasutame mytaxit (alguse saanud Saksmaal, 10 miljonit allalaadimist päevas, 40 linna, 45000 taksot). 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar