esmaspäev, 15. mai 2017

15.05.2017 Kuues koolipäev

Roberti arvutiehituse tunnis panid õpilased Conor ja Alan eelmise nädala neljapäeval laiali lammutatud arvuti uuesti kokku. Mäletate me lubasime neile tahvli šokolaadi, kui kokku pandud arvuti läheb esimesest nupuvajutusest tööle. Kõik oligi korras ja poisid maiustuse üle rõõmsad.
Jaanus lammutas samuti arvuti laiali ja pani siis uuesti kokku. Temal hakkas samuti arvuti tööle.
 
Johni tunnis tegime harjutusi palgaarvestusprogrammis Sage Quikpay. Siinne maksusüsteem jättis väga keeruka mulje, aga kuna suurema osa arvutustest saab jätta programmi hooleks, siis piisab, kui ise algandmed õiged sisestad.
 
Tunni lõpus vaatasime ka Eestis kasutatavaid maksumäärasid (http://palk.crew.ee/) ja meie süsteemi lihtsus meeldis iirlastele. Võtsime aluseks 1000 eurose brutopalga ja püüdsime siit arvutada netopalga. Kõrvalseisjad küsisid, kas see on meie nädalapalk.

Söökla kassatädi tänas meid mitu korda reedese sünnipäevašokolaadi eest ja kiitis selle head maitset.

Lyndseyga leppisime kokku, et neljapäeval tutvustame Astangu keskust ja Eestit siinsetele õpilastele ja õpetajatele. 


Heiki sõitis peale kooli Glasnevini kalmistule. Siia on maetud palju kuulsaid inimesi (näiteks presidendid, kirjanikud, teadlased). Kõik hauakivid olid kui monumendid. Neil kahel fotol on eriti tähtsate vabadusvõitlejate hauad: peaminister Michael Collins hukkus 1922 atentaadi tagajärjel ja Eamon de Valera oli kauaaegne president.   


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar